Τρόπος οδήγησης

Επειδή τα ελαστικά σας είναι ο μοναδικός δεσμός ανάμεσα στο όχημά σας και τον δρόμο, διαδραματίζουν ρόλο-κλειδί στο κράτημα δρόμου, την άνεση, την απόσταση φρεναρίσματος και την εξοικονόμηση καυσίμων. Διαφορετικές συνθήκες χρήσης απαιτούν ελαστικά με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Στην πόληdriving-city

Επειδή χρειάζεται να είστε σε διπλή επαγρύπνηση στις αστικές περιοχές, επιθεωρείτε τα ελαστικά σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα, εν όσω τα ελαστικά είναι κρύα. Τα ελαστικά σε υποπίεση αυξάνουν την απόσταση φρεναρίσματος και την κατανάλωση καυσίμου.  Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την πίεση αέρα και στη  ρεζέρβα επίσης.

Σε κύριους δρόμους ή αυτοκινητόδρομουςdriving-highway

Τα ελαστικά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο κράτημα δρόμου από το αυτοκίνητό σας σε σχετικώς υψηλές ταχύτητες. Προβαίνουν στις αναγκαίες δράσεις ώστε το όχημά σας να διατηρεί την τροχιά του.

Κριτήρια για την επιλογή ελαστικών:
•   Απόσταση φρεναρίσματος σε υψηλές ταχύτητες. Για μέγιστη ασφάλεια, επιλέξτε ελαστικά που παρέχουν την ελάχιστη απόσταση φρεναρίσματος και σε στεγνό και σε βρεγμένο δρόμο.
•   Άνεση. Για μεγάλα ταξίδια, επιλέγετε ελαστικά που προσφέρουν άνεση και ως προς τους κραδασμούς και ως προς τα επίπεδα θορύβου.
•   Κράτημα δρόμου. Επιλέγετε ελαστικά που παρέχουν τη μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα

Σπορ αυτοκίνηταdriving-sport

Εάν σας αρέσει η σπορ οδήγηση, τα ελαστικά σας θα πρέπει να παρέχουν όλες τις αναγκαίες δράσεις ώστε να διατηρούν την τροχιά του οχήματός σας σε σχετικώς υψηλές ταχύτητες σύμφωνα με τους κανόνες οδικής ασφάλειας ή σε πιστοποιημένη πίστα.

Κριτήρια επιλογής ελαστικών:

•    Πρόσφυση. Ψάξτε για ένα προφίλ εαστικού με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο δρόμο.
•    Κράτημα δρόμου. Επιλέξτε ελαστικά από τη σειρά Aeolus PrecisionACE2. Παρέχουν εξαιρετική ακρίβεια διεύθυνσης και καλή σταθερότητα στις στροφές.